dinsdag, juli 05, 2005

 

Geld verdienen met uw eigen site

Een eigen website, leuk!
Hebt u een website, of denkt u er aan een website op te gaan zetten?

Er zijn in Nederland nu meer dan één miljoen domeinnamen uitgegeven, en achter veel daarvan "hangt" nu een website.
Nu zijn er veel websites, vooral op de servers bij de massa internet providers, waar veel abonnees een eenmalige halfslachtige poging doen een paar vakantie foto's te plaatsen en zichzelf voor te stellen. Niets mis mee, maar meer dan een speeltje is het niet en na een paar keer veranderen is de lol er wel af en de site wordt vergeten.

Waarom zou u niet een website opzetten met serieus een meerwaarde voor de bezoekers en voor u een stukje extra inkomen?

Het is echt zo moeilijk niet, alleen..... voor niets gaat de zon op. Als u inkomsten wilt zult u er wel voor moeten werken.

Een voorbeeld, volkomen willekeurig gekozen, een website met PC tips, bijvoorbeeld met daarop onder andere een overzicht met alle standaard
sneltoesten onder Windows.
Dat is er al zegt u? Ongetwijfeld, dat mag u echter nooit tegenhouden het beter te willen doen. Daarnaast, u zult hard moeten zoeken om daar een mooi overzicht van te krijgen en als u aan het zoeken bent naar zo'n lijst zult u op andere sites komen sites, net zo goed als anderen die nu zoeken op uw site hadden kunnen komen. U bent immers niet de enige die zo nu en dan op zoek is naar een bepaalde tip of een computerweetje.

Wat is het nut voor u?

Ten eerste heeft u, waar u ook bent en toegang tot Internet heeft, de toegang tot uw eigen tips. Dat kan vooral handig zijn als er iemand in ook uw omgeving eens een vraag heeft over de PC.
"Dat kijken we even na op mijn site"... zeker weten dat de ander uw site ook in de favorieten zal zetten.
Daarnaast een mogelijke bijverdienste.

Echt waar, op Internet valt geld te verdienen. De beste manier om dat te doen is om op Internet van start te gaan.
Stomme opmerking natuurlijk, want dat begreep u ook wel, maar als u vandaag begint, dan gaan uw inkomsten misschien pas over een jaar lopen. Als u pas over een jaar gaat beginnen kan het nog wel eens langer dan een jaar gaan duren voor u geld kunt gaan verdienen. Immers is "de consument", maar ook de (startende) ondernemer, veelal nu nog van mening dat Internet niet de plek is om geld te verdienen. De indruk bestaat dat het nog steeds crisis is in de sector. Volkomen onterecht, want het ging de Internet sector nooit beter.
Het punt is alleen, als u nu begint, zult u even nodig hebben om een naam te vestigen. Uw site wordt op de dag dat u live gaat niet door miljoenen
mensen bezocht. Zoekmachines doen er soms maanden over om sites op te nemen en andere sites zullen vaak pas naar u gaan linken als ze zien dat er daadwerkelijk een serieuze webmaster achter steekt.

Stel dat u die site maakt en u geeft de mogelijkheid in te schrijven op een Nieuwsbrief die iedere week, of als de lijst groeit, iedere dag, een PC tip stuurt.
Eén van die door u gestuurde tips is bijvoorbeeld het aanvragen van een goede domeinnaam bij uw eigen webhost.


De meerwaarde voor de lezer van uw Nieuwsbrief of bloggersite, is dat deze al weet dat u tevreden over de aanbieder bent. Ze doen blijkbaar hun werk goed. U bent er immers zelf ook klant. U geeft daarbij de verwijzing naar die site. "Aanbeveling zonder nadeel", het is net netwerkmarketing, maar we noemen het affiliate marketing.
De bezoeker/lezer kan voordeel halen uit een serieus en nuttig product en de aanbeveler krijgt er een stukje omzetvergoeding voor, mocht een lezer
besluiten de service ook bestellen.
Per verkochte domeinnaam krijgt u misschien als affiliate van de webhost misschien maar een paar centen, maar als u uw Nieuwsbrief naar steeds meer personen stuurt, kan de omzet na verloop van tijd ook oplopen.
Misschien heeft u zelf wel van dit soort services of producten. In dat geval prijst u niet het product van een ander aan, maar is het uw eigen product of service dat door u, maar natuurlijk ook, als extern product, door andere webmasters aangeboden kan worden.

Wordt u er rijk mee?

De kansberekening zegt van niet.... Zo is het nu eenmaal, want kijken we naar de hoeveelheid sites op het Internet en kijken we naar het aantal
ondernemers dat er van kan leven, dan is slechts een miniem deel van de ondernemers in staat gebleken er een serieus inkomsten uit te genereren.
Als dat statistische gegeven u al kan demotiveren, begin er dan vooral niet aan.
Vanuit datzelfde statistische gegeven kan ik ook melden dat in mijn ogen minder dan 1% van de beschikbare beoogde commerciële sites de moeite
van een bezoek waard zijn. Het zijn vooral veelal "folder" sites, die bijzonder vaak werkelijk iedere beschrijving van een goede commerciële site tarten.

Bent u daarom kansloos?

Pertinent niet en nu kom ik dan ook toe aan mijn concrete voorbeeld:
Ik heb slechts een paar maanden geleden een ondernemer geholpen zijn, qua aantrekken van klanten, op dat moment nog zeer matig presterende site leven in te blazen. De service en producten er achter zaten waren in mijn ogen prachtig, maar er waren slechts een paar betalende klanten en het geloof in een serieus op te bouwen inkomen vanuit het aanbieden van de service was ernstig aan het vervagen.
Wat ik er als eerste met mijn ondersteuning bewees, was het feit dat de lay out van de site er in feite niet veel toe deed. Die site werd slechts qua tekst iets beter opgesteld, maar de opzet bleef gelijk.
Het succes bleek vooral te zitten in hoe en waar er naar abonnees gezocht werd.
Het verschil was enorm en we zagen de afgelopen maanden de omzet gaandeweg steeds verder toenemen waarbij er na zes maanden al meer dan 5000 euro per maand aan bruto inkomsten binnenkwam. Een vertienvoudiging van de omzet, en wat we tot nu toe alleen hebben gedaan is bewijzen dat op een andere manier aanbieden het grote verschil maakt. Dit was in feite slechts de test.
Een volgende vertienvoudiging van de omzet is niet onmogelijk, hoe extreem dat ook klinkt. (Het is begin 2007 al gelukt!)
Overigens viel met 5000 euro bruto per maand ook wel te leven, maar 50.000 per maand is nu eenmaal een situatie die net iets interessanter is.

Binnenkort gaan we ook de site zelf aanpassen en gaan we de ervaringen die we nu opgedaan hebben toepassen richting heel de markt in plaats van naar een heel klein gedeelte ervan. De site is bijvoorbeeld nog altijd niet bij zoekmachines aangemeld!

Ik wil maar zeggen, nog geen jaar geleden op Internet van start gegaan en deze ondernemer kan nu al (bijna) leven van zijn online service.

Hij had:
- Een doel
- Een idee (service)
- De instelling dat hij te managen was.

Dat laatste is zo belangrijk! Ondernemers "weten" het vaak zo goed....






------------------

Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl

U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag deze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?