dinsdag, juli 05, 2005

 

Stap 5 t/m 8 ter controle van uw leven

Beste lezer,

Hieronder de stappen 5 tot en met 8 om weer controle te verkrijgen.


Stap 5

Zorg ervoor dat uw familie en uw gezin u helpen. Als uw huis een bende is, dan zult u mogelijk niet in staat zijn dat helemaal alleen te verbeteren. Als echter het hele gezin en ook andere familieleden weten wat uw doelen zijn, dan zullen ze u zeker willen helpen waar ze kunnen. Haal iedereen die u kan helpen bij elkaar en laat weten wat u wilt gaan bereiken en wat u van hen verwacht. Geef iedereen die u wil helpen dan heel specifieke taken en geef duidelijk de waarde van de verstrekte taak aan. Zeker als het uw gezinsleden zijn, kan het bijzonder veel schelen als ze hun verantwoordelijkheden met betrekking tot de opgelegde taak goed kennen. Niet alleen werkt u dan aan de doelen, maar iedereen helpt mee. Op de lange termijn is dit een fantastische manier om elkaar te blijven stimuleren in de taken die een ieder te doen heeft.

Stap 6

Begin!
De plannen zijn gemaakt, uw leger is opgeleid en klaar, dus tijd om ten strijde te trekken tegen wat u eerst zo tegenstond. Iedere stap die u neemt zal tijd en moeite vergen. Bedenk, het gras groeit niet sneller als u er aan trekt. U, maar ook de mensen die u helpen kunnen de motivatie soms verliezen en we hebben allemaal onze goede en onze slechte dagen. Wees daar dus alert op en blijf positief stimuleren.

Stap 7

Gooi de rotzooi weg! Voorbeeld, als u 7000 mailtjes in uw inbox heeft, hoe groot acht u dan nog de kans dat u de eerste 6800 mailtjes nog gaat lezen? Zet ze desnoods voor de zekerheid op een back up CD, maar gooi die rommel weg van uw PC. Maak die inbox en uw afvalbak leeg en zorg dat u weer overzicht krijgt. Zo ook met de kasten om u heen. Bewaar de belangrijke dingen en gooi de rotzooi weg.
Het is een belangrijke stap om weer overzicht te krijgen.

Stap 8

Doe het allemaal nog een keer!
Iedere dag is een nieuwe kans om het beter te doen. Des te beter u uzelf en uw omgeving kunt organiseren, des te effectiever kunt u werken en des te meer krijgt u daadwerkelijk gedaan.
Zodra u het gevoel toch weer krijgt dat u overweldigd wordt door van alles en nog wat, ga dan weer naar stap één.
Kom in actie en doe er wat aan!
Iedere kleine stap die u bereikt, geeft u meer moed en energie.
Iedereen heeft soms het gevoel dat het gewoon even teveel is. Het gaat er echter om dat u uw gewoonte aanpast. Dat u de goede dingen automatisch blijft doen en dat u uw slechte gewoontes steeds meer afleert.
Als u eenmaal alles georganiseerd hebt, hou dat dan vast en blijf georganiseerd.
Het plannen en organiseren moet een dagelijkse gewoonte voor u worden. NIEMAND kan alles altijd en overal georganiseerd houden. Er zullen dagen zijn dat er iets op uw bureau blijft liggen, maar streef er naar om iedere dag met een leeg bureau te beginnen en te eindigen. Als het niet letterlijk een bureau is, dan maar figuurlijk.
U zult merken, steeds vaker heeft u het idee dat u de zaken in de hand heeft. Steeds lekkerder zult u zich gaan voelen en steeds meer zult u gedaan krijgen. De dagen dat u niet alles onder controle heeft zullen steeds zeldzamer worden.


-------------------------
Terri Seymour is the Publisher of Web Success Ezine, a free ezine designed to help people enhance their business success. To subscribe: web-success-subscribe@egroups.com You can find more information and resources at www.websuccesscentral.com



Heel veel succes met het doorlopen van deze 8 stappen. Ik weet zeker dat u enorme resultaten zult boeken als u zich eraan kunt zetten deze structureel te volgen.

Tom Lassing
www.succesverhaal.nl

Wilt u ook zakelijk enorme stappen maken en wilt u dat als startende Internet Ondernemer? Kijkt u dan op www.globalgeniusweb.com

Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl

U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.
De andere artikelen nog eens lezen: http://www.succesverhaal.nl/artikelen.html

Labels: , , , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?