dinsdag, juli 05, 2005

 

De kwaliteit van uw inkomen verhogen

Beste lezer,

Hoe bent u in staat de kwaliteit van uw inkomen te verhogen?


De beste manier is om inkomen uit meerdere bronnen te gaan opbouwen. U houdt dus vooralsnog uw huidige baan. Een vast en relatief zeker inkomen in de basis is de beste manier om op een veilige manier te gaan werken aan verbetering van uw toekomstige (financiële) situatie.
Immers, iemand die wakker ligt van het feit dat er morgen geen geld is voor eten, is vrijwel zeker niet in staat te denken aan een gedegen opbouw van het inkomen voor over twee of drie jaar.



U gaat dus werken aan een tweede inkomen naast uw huidige inkomen.

Een tweede baan???
Ja en nee... het is net wat u wilt, kunt en hoe u het ziet.

Een tweede baan in dienst van een werkgever is pertinent niet wat ik bedoel. Immers, dan blijft de kwaliteit van uw inkomen gelijk. Uw baan is immers niets anders dan uren die u verkoopt tegen een uurloon. Er zijn er die verkopen hun uren tegen een paar euro, en er zijn anderen die laten zich tientallen en in extreme gevallen vele honderden euro's per uur uitbetalen, maar de basis blijft gelijk, een uur tegen een vergoeding. Er zitten slechts 24 uur in een etmaal en de beperking is duidelijk. Als u niet werkt krijgt u geen vergoeding meer, en er is dus een rechtstreeks verband tussen uw inspanning en uw inkomen. De kwaliteit is niet beter geworden, u heeft slechts de risico's anders neergelegd. U heeft twee keer zoveel kans om ontslagen te worden, maar verliest, als het u overkomt, slechts 50% van uw inkomen.



De kwaliteit van uw inkomen verhogen kan wel door te blijven investeren in opleiding. Immers kunt u dan uw tijd tegen meer euro's gaan inwisselen. Echter, vergeet niet, het blijft bij werken in dienst van een werkgever of werken als professional nog steeds tijd tegen geld inwisselen. Het is slechts een kleine verbetering, maar als u die opleiding kunt laten betalen door uw werkgever, pak ze dan met beide handen aan.

Als uw werkgever uiteindelijk uw tijd en inspanning niet meer wil, dan heeft u een probleem.



Ik kreeg niet zo lang geleden deze mail binnen en die is wat dat betreft veelzeggend:

In mei heb ik van mijn werkgever gehoord dat ik per 31/12 "redundant" (=overbodig) ben geworden. Als directeur heb ik een dochterbedrijf uit de slop gehaald en nu vind het hoofdkantoor dat het zo goed georganiseerd is dat ze wel op een directeurssalaris kunnen bezuinigen. Daar sta je dan als 48-jarige!
Ik vertel dit, omdat het zo goed onderschrijft wat jij ook schrijft, dat je altijd je toekomst in je EIGEN hand moet houden.
P. B.


Hier hebben we iemand die zeer waarschijnlijk in staat is zijn eigen toko te runnen, maar er in het verleden voor koos het veilig in dienstverband te doen. In feite dus tijd voor geld. Nu er succes behaald is EN de persoon door zijn leeftijd in een dure groep valt, is de dankbaarheid van de werkgever ook duidelijk. Die dankbaarheid is er niet, want de werkgever zegt simpelweg, ik betaalde je voor je toen gemaakte uren, niet om je als dank de rest van je leven veiligheid te bieden. In feite, je successen binnen dienstverband geven geen enkel recht naar de toekomst toe.

Er zijn slechts weinig werknemers die zich realiseren dat werken de afgelopen twintig jaar structureel veranderd is. De baan voor het leven is er vrijwel niet meer. Uw werkgever is naar u toe niet loyaal. Vooral bij de grote ondernemingen is er vaak zelfs de vraag wie nu eigenlijk nog "de werkgever" is. Bedrijven zien CEO's gaan en komen en bedrijven worden gekocht en verkocht alsof het tweedehandsauto's zijn. De CEO van tegenwoordig is net zo goed een werknemer zoals u dat bent. Hij heeft alleen een extreem hoger loon. Hij is vaak geen ondernemer meer. Freddy Heineken was nog echt ondernemer, de huidige CEO van Heineken is gewoon een veel te goed betaalde werknemer.
U heeft uw loyaliteit al van uw werkgever gekregen in de vorm van uw loon. Als u te duur wordt, dan wordt u ingewisseld voor een goedkopere kracht, hier of in India/China. Als u zich dat nog niet eerder realiseerde, dan hoop ik dat het u nu de ogen doet openen.
Als u zich nu nog geen zorgen maakt, hoe dan over 5 jaar, over 10 jaar of over 20 jaar? Wie nu 25 is, die heeft nog kansen zat, maar wie 48 is en werkloos raakt weet dat de wereld er dan heel anders uit ziet.



Hoe heeft u zich beschermd tegen een verlies van uw baan?



Wat u er aan kunt doen is uw waarde voor het bedrijf blijven verhogen, of op tijd maatregelen nemen zodat zo'n stap van uw werkgever u niet in de afgrond stort.

Ik wil u ter informatie eerst graag even wijzen op Kiyosaki, die een heel mooi overzichtje maakte van wat inkomen interessant maakt.
Zijn Cashflow Quadrant:

groep 1 Werknemers. Uur voor geld, 90% van de werkenden groep 3 Ondernemers
groep 2 Kleine zelfstandigen zoals artsen, accountants, advocaten groep 4 Investeerders


groep 1 Werknemers. "Uur voor geld", 90% van de werkenden betreft dit. Ze willen veiligheid, vaste baan, extra's in de vorm van verzekering, spaarloon, auto, gsm etc. Kernpunt is vooral dat het risico uitgesloten wordt en alles voor ze geregeld is. Tweederde van deze groep is uiteindelijk niet echt tevreden of gelukkig over de manier waarop het inkomen genoten wordt.

groep 2 Professionals (Kleine zelfstandigen) zoals artsen, accountants, advocaten. Dit zijn de studiebollen en de talentvollen die u vroeger op de lagere school in de klas had zitten en later gingen studeren. Volgens de mensen die in groep 1 zitten, wordt hier pas echt geld verdiend. Ze zijn vaak wel zelfstandig, maar verschil met werken is in feite vooral het feit dat ze hun uren duurder verkopen. Duidelijk is dat er nog steeds een maximum aan zit, want er zitten slechts 24 uur in een etmaal. Tijd is geld, ze vragen veel geld per uur. Kernpunt is, vrij nemen is geld inleveren, uurtje factuurtje en een ander kan je niet vertrouwen. Deze groep is overigens over het geheel genomen wel bijzonder tevreden met het leven en over hun werk. Het maximaal te verdienen inkomen ligt momenteel op zo'n 500.000 euro per jaar. De meesten zitten er overigens fors onder.


groep 3 Ondernemers. Ze laten anderen voor zich werken en profiteren van een stukje marge vanaf de inspanning van anderen.
Het grappige is, dit zijn vaak niet de meest intelligente mensen... immers de intelligente mensen vindt u vooral in groep 2.
Ondernemers zijn vooral slimme mensen. Wat ondernemers zoeken is vooral een systeem om geld mee te verdienen en ze zoeken er dan de mensen bij die het gaan uitvoeren.
Ondernemers zijn daarbij bereid gemiddeld 3 jaar te wachten op het resultaat, daar waar groep 1 en groep 2 direct geld wil zien.


groep 4 Investeerders. Ze willen slechts weten hoe snel hun geld rendement gaat opleveren. Return On Investmant (ROI) is de magische vraag. Ze realiseren zich dat er ook mislukte investeringen bestaan en blijven daar koud onder. Er is geen emotie waar het geld betreft. Het is een middel om rijkdom te vergaren en wordt als zodanig ingezet. Het geld werkt voor u, in plaats van andersom.

Tegenwoordig zou u eigenlijk altijd naast uw groep 1, 2 of 3 positie ook een positie in groep 4 moeten hebben, maar het probleem is dat vooral groep 1 en 2 personen de emotie over geld niet los kunnen laten.
Op de beurs een positie kopen is niet gelijk aan investeren zoals bedoeld in groep 4. Het gaat hier om serieus uw geld voor u laten werken zodat u er een structureel inkomen mee opbouwt. Hobbymatig op de beurs acteren is dus geen positie in groep 4 opbouwen.
Hoeveel geld zet ik in, hoe veel wil ik erop verdienen en op welk moment kap ik de verliezen? Dat kan op zich wel op de beurs zijn, maar kan ook in onroerend goed, startende bedrijven of in rentedragende leningen zijn.

Een goed stuk inkomen uit groep 4 is een enorme kwaliteitsverbetering van uw inkomen. Het heeft dus zeker zin u te verdiepen in zaken die groep 4 betreffen. Ik raad u aan om in dat kader te kijken naar www.topaandelen.com en www.BeursAccent.nl.


Groep 3 is er ook nog. De directeur die mij het mailtje, dat hierboven aangehaald is, stuurde, zou zijn eigen onderneming kunnen gaan opzetten. Hij is daar overigens ook al bewust mee bezig en oriënteert zich op dat vlak al. Een eigen onderneming opzetten houdt in, eerst zelf veel inspanningen doen en pas als het loopt de risico's verhogen in de zin van, meer geld er in zetten om er meer geld uit te kunnen halen. In zijn geval is het vervelende het feit dat hij over een paar maanden al zonder werk zit, dus de tijd "zonder zorgen" is erg kort. Geen moment te verliezen dus en vandaag nog gaan zitten en denken aan mogelijkheden. Overigens raad ik hem aan ook te solliciteren naar een andere baan, maar ik hoef hem niet meer uit te leggen dat hij daar dan naast iets moet doen aan de veiligheid en kwaliteit van zijn inkomen.
U, als lezer van deze nieuwsbrief, heeft hopelijk uw vaste baan nog, en u heeft geen acute haast. Wat doet u er op dit moment al aan om uw inkomen over 10 of 20 jaar vanaf vandaag veilig te stellen, ook als u uw baan onderweg kwijtraakt?
Niet iedereen wil financieel onafhankelijk worden vanuit een enorme rijkdom en dat hoeft ook niet, maar realiseer u dat de overheid zich steeds verder terugtrekt en dat ook zal blijven doen. Het aantal afhankelijken neemt nog steeds toe en vooral door de vergrijzing zal dat alleen maar toenemen. Daarnaast trekken rijken steeds vaker weg naar warmere oorden met vaak ook een lekkerder belastingklimaat en geef ze in wezen eens ongelijk. De last om de inactieven van een inkomen te voorzien komt daarmee wel steeds zwaarder op de werkenden te drukken.


Uw eigen onderneming opzetten...


Het is niet makkelijk en er is geen geheide gouden aanpak.
Ik kan u wel laten zien hoe ik het deed en doe. Zoals u mogelijk weet ben ik april 2001 opnieuw begonnen.
Ik deed het door allereerst www.beursbox.nl op te zetten en vervolgens Optiespecialist samen met een partner op te richten. Daarna volgde AandelenOptieSpecialist en namen we in december 2003 SmartTrader over. U ziet hoe we daarmee al ontwikkelden naar een volgend niveau. Immers, daar waar we eerder zelf ontwikkelden zochten we daarna op de markt naar een over te nemen service. (per 1 juli 2005 heb ik mijn belangen in de drie gezamenlijke services verkocht)
Via mijn eigen BV ben ik ook gaan zoeken naar mogelijkheden anderen te helpen en zo mijn kennis tegen een percentage te verhuren. Zo heb ik die in bijvoorbeeld
www.topaandelen.com gevonden.
Daarnaast verhuur ik mij af en toe ook nog uurtje factuurtje voor losse projecten. Het is prima betaald en daarnaast ontzettend leuk om te doen. Het geld dat ik ermee verdien wordt vooral zakelijk weer ingezet. (groep 4).
Ik heb de Cursus Online Ondernemen in E-boek formaat geschreven, die u kunt verkrijgen via www.marketingcursus.com. Misschien wat voor u?

Sinds begin maart 2006 is er weer een eigen beleggings en tip service opgericht, www.BeursAccent.nl. Deze nieuwe service richt zich op energie besparing, opwekking en belegging, met als doel financiële onafhankelijkheid dankzij energie.

Mijn droom van een eigen
presentatieruimte heb ik ook nooit losgelaten en werd eind 2011 realiteit... U
vindt nu de agenda voor presentaties en seminars op
www.onderneemhetonline.nl.


Kortom, ik ben heel actief bezig de kwaliteit van mijn inkomen te verhogen..
Ik raad u met klem aan ook actief te worden. Schaden kan het u niet. U kan er echt alleen maar beter van worden.

Heeft u plannen, of heeft u vragen, neemt u gerust contact met me op. Zoals u ziet zit ik niet stil en het kan zijn dat een afspraak maken even lastig is, maar als u iets wilt gaan ondernemen, dan kan ik u daar mogelijk in ondersteunen.
Correspondentie het liefst via E-mail op tom @ lassing.nl.



Vriendelijke groeten,


Tom Lassing



Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl

U mag deze nieuwsbrief doorsturen naar vrienden en bekenden. U mag ze ook verder publiceren, mits u er altijd bij wilt plaatsen dat u deze nieuwsbrief heeft van www.succesverhaal.nl en dat ze geschreven is door Tom Lassing.

De andere artikelen nog eens lezen: http://www.succesverhaal.nl/artikelen.html

PS: Mijn E-book Affiliate Marketing biedt u zicht op een wederkerend inkomen zonder dat u afhankelijk bent van de inspanningen van anderen. Kijkt u op www.affiliatecursus.nl

Labels: , ,




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?