dinsdag, september 24, 2013

 

Hoe geeft u uw geld uit en hoe leert u?

De rijken worden rijker en de armen armer, maar hoe komt dat nu eigenlijk?
Er is een enorm simpele reden waar om het in de basis al zo is.
Rijken geven geld uit aan zaken die geld waard zijn of geld opleveren. Armen geven geld uit aan zaken die geld kosten.
Om u een voorbeeld te geven, zonnepanelen kom je meer tegen op de huizen van rijken dan op de huizen van armen.
Met de investering in zonnepanelen gaat deze persoon de elektriciteitsrekening omlaag brengen en uiteindelijk zelfs geld opleveren.
De arme koopt een mooie tv, liefst zo groot mogelijk.
Maar ook hoe geld verdiend wordt maakt veel uit. De arme moet het hebben van loon of uitkering en die twee posten zijn de hoogst belaste posten die er zijn. De rijke zal ook inkomen uit beleggen genieten en inkomen uit beleggen is vrijwel belastingvrij.
U ziet, de voorbeelden zijn helder. In feite zou de arme zich veel meer dan nu moeten richten op uitgaven die geld opleveren, in plaats van geld kosten... In feite zou juist de "arme" zo snel mogelijk moeten proberen om ook inkomen uit beleggen te verkrijgen... Maar dat doen ze niet want ze geven hun geld uit aan dingen die geld kosten.
Onderwijs is ook een investering die zich uit zal keren. Een mooie uitspraak is: Dacht je dat een opleiding duur is? Moet je eens kijken hoe duur stommiteiten zijn.
Mijn (aanstaande) schoonzoon zit op beroepsopleiding. Hij moet onder andere leren om presentaties te geven. Zijn docent gaf laatst een hondsberoerde presentatie en hij wist het... De Powerpoint presentatie was beroerd opgezet en hij bracht het beroerd. Maar dat is wel de man die het de leerlingen moet leren! Ik heb mijn schoonzoon daarop de cursus gegeven waar ik het van geleerd heb. Een cursus die ik pas volgde toen ik eind dertig was. Veel geld aan uitgegeven, maar nog wekelijks plezier van. Die persoon was iemand die rijk en succesvol was geworden van het geven van perfecte presentaties...
Hoe geeft u uw geld uit, en hoe leerde u? Leerde u alleen op school van mensen die niets anders leerden dan anderen wat leren wat ze zelf uit een boek haalden, of leerde u ook nog na school, van mensen die succesvol geworden zijn en anderen leren dat succes te kopiëren?


Tom Lassing
http://www.succesverhaal.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?