donderdag, maart 05, 2015

 

Stichting Meds on Wheels

Zoals op de website te lezen, is het een idee van Laurens de Graauw. Als internationaal truckdriver kwam hij veel in Afrika en zag daar veel medische ellende. Simpele zaken als staar, hazenlippen en tandheelkundige zaken plaatsen en plaatsten relatief jonge mensen buiten de gemeenschap en werk, met alle gevolgen van dien.
Zijn idee is: organiseer een truck met daarop een medische unit die operaties kan uitvoeren op afgelegen gebieden waar deze medische zorg nauwelijks voorhanden is.
Vanuit die gedachte is de stichting opgezet. Om e.e.a. te realiseren, is onder meer het volgende gedaan:
- aantrekken van bestuur;
- opzetten organisatie;
- ontwikkelen/ontwerp van de gewenste truck;
- ontwikkelen van een projectenplan en planning voor een uitzending naar een land;
- ontwikkelen van connecties met: medische organisaties, truckondernemingen, etc.
- werven van fondsen.

Organisatie is opgezet. Wordt verder aan gewerkt door het aantrekken van benodigde expertise. ANBI status is aangevraagd en verkregen. Accountant etc. is aanwezig.
Bestuur is inmiddels ook aanwezig en maakt zich druk om de doelstellingen te realiseren. Vergadering 1x per maand. Geen vergoeding wordt gegeven aan de leden van het bestuur.
Het ontwerp van de truck en met name het medische gedeelte is uitgewerkt door studenten van de TH Delft. Plaatje is gereed en een gedetailleerde opzet van de kosten is aanwezig.
Het projectenplan is ook een product van studenten die dit als een afstudeerproject hebben opgepakt en afgeleverd.
Er is contact gelegd en verkregen met organisaties als o.a.:
- mercy ships, voor eenvoudige operaties;
- operation smile voor het behandelen van hazenlippen;
- eye care, voor staarbehandelingen;
- NMT, voor tandheelkundige zorg.

Inzake de trucks is Ginaf bereid gevonden om haar medewerking te verlenen voor het bouwen van de truck.

Rest nog het verwerven van de gelden. Dit moet gebeuren vanuit twee kanalen:
- institutionele organen;
Hiervoor probeert het bestuur haar connecties in te zetten.
- crowd funding.
Voor dit laatste is het, zoals bekend veronderstelt mag worden, bekendheid vereist. We zoeken naar kanalen om deze bekendheid te krijgen. Uit de eerste reacties blijkt wel dat mensen hier positief tegenover staan maar feitelijk geen besef hebben van het bestaan van onze stichting.
Om e.e.a. te bevorderen, is er nu contact met de Universiteit van Utrecht, leergang internationale bedrijfs/informatica van professor Sjaak Brinkkemper. De bedoeling is dat zijn studenten een app ontwikkelen die de Stichting promoot. Via de kanalen van de studenten, alsmede andere social media, dient er dan een soort waterval te ontstaan die de bekendheid moet vergroten en daarmee de donaties. Tegelijkertijd zoeken we andere bezitters van websites, zoals Succesverhaal.nl en Beursbox.nl, die sympathiek staan tegenover onze doelstelling om tegelijkertijd deze uitrol te ondersteunen door op hun website dan een connectie zichtbaar te maken met de website van Meds on Wheels.
Donaties kunnen leiden tot bijvoorbeeld het plaatsen van het gezicht van de donateur op de truck.
Via de radio is er een kanaal beschikbaar waar dokter Felicia Smits dit initiatief tegelijkertijd verdere bekendheid kan geven.

Zodra het benodigde geld, ca. 500.000 euro binnen is, dan wel het grootste deel, kunnen we aan Ginaf de opdracht geven om de bouw te starten. Is de truck gereed dan is deze in te zetten bij promotionele acties. Met de gezondheidsorganisaties kunnen we dan rond de tafel gaan zitten om te bepalen waar we de truck gaan inzetten.
Meds on Wheels runt dus niet de medisch kant maar stelt de truck beschikbaar en haar expertise om deze daar te krijgen waar medische hulp noodzakelijk is. De chauffeur is daar onderdeel van.
Uiteraard is het de wens om meer dan 1 truck te kunnen inzetten.


Steun http://www.medsonwheels.nl/



http://www.succesverhaal.nl



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?