donderdag, augustus 18, 2005

 

Google doet ingrijpende aanpassing

Google laat met ingang van vandaag haar minimale keywordprijs van 5 cent los. Inactieve keywords kunt u nu weer actief maken door er simpelweg meer op te bieden. Google geeft aan wat er minimaal voor betaald moet worden.

Is dit de actie van een monopolist met dollartekens in de ogen, of is het simpelweg een betere oplossing voor inactieve zoekwoorden?
De deskundigen zijn het er nog niet definitief over eens.
Het heeft er de schijn van dat Google als monopolist simpelweg voor het geld gaat.

Voordeel is nu dat inactieve woorden desgewenst weer actief gemaakt kunnen worden. In het verleden verdwenen ze zonder dat je daar veel invloed op had. Als adverteerder lijkt het nu duidelijker en daarmee ook leuker te zijn. Als je genoeg geld er voor over hebt kan je je advertentie nu steeds er weer doorheen drukken.
Het nadeel is dan weer dat minder relevante woorden nu toch de advertentie tonen, simpelweg omdat er dollars tegenaan gegooid worden. Dat was nu net altijd het sterke punt van Google, het ging voor kwaliteit, niet voor de hoogste opbrengst.
Website eigenaren die Google advertenties tonen zouden nu in theorie meer inkomen per klik moeten gaan krijgen, maar daarbij hoort dan ook, minder relevante advertenties en naar mijn idee minder kans op kliks. Immers kunnen rijke adverteerders hun advertentie er nu met dollars toch doorheen drukken. Heb je als webeigenaar liever weinig geïnteresseerde bezoekers die op Google ads drukken, maar per klik levert het veel op, of ga je voor minder inkomen per klik, maar een relevantere advertentie?
Ik vrees dat de meeste website eigenaren voor minder kliks en hogere inkomsten zullen kiezen, ondanks dat dit voor hun bezoekers inhoudt dat de getoonde advertenties minder relevant zijn. Ik betreur dat.
Het is jammer dat Wallstreet in die zin nu invloed heeft gekregen en dat Google zich gaat verlagen richting de concurrentie, daar waar ze tot nu toe op eenzame hoogte zaken deed. We moeten ons er bij neerleggen dat geld het van kwaliteit wint.
Het wordt nu zaak de ins en outs van dit nieuwe systeem in de vingers te krijgen zodat we ook hier maximaal van gaan profiteren.


Tom Lassing

http://www.succesverhaal.nl
www.tweedeinkomen.com



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?